Kafes Balıkçılığı Artvin Ekonomisine Katkı Sunuyor

0
685

ARTVİN – Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, “Artvin için tarım mastır planı hazırlayarak önümüzdeki üç yıl içinde bu projeleri kademeli olarak bitirilmesine gayret göstereceğiz” dedi.

Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz tatil için geldiği Artvin’de Yusufeli barajı dolayısı ile sular altında kalacak olan Yusufeli İlçesinin yeni yerleşim alanı olarak belirlenen ve bir süredir alt yapı çalışmaları devam eden Yusufeli Sakut Vadisi Yansıtıcılar bölgesindeki alanda incelemelerde bulundu.

Turizm ve tarım temellerinde inşa edilen yeni Yusufeli yeni yerleşim yerinde Vali Muhterem İnce’ye açıklamalarda bulunan Durmaz, Yusufeli’nin içinde bulunduğu özel durum nedeniyle tarım alanında ekstra sorunları olduğunu söyledi.

Durmaz, “Yusufeli 3 sene sonra yeni yerine taşınacak. Bu da yeni tarım alanlarının oluşturulmasını gündeme getiriyor. Bunun için ekstra bir çaba sarf etmemiz lazım. Bu kapsamda İl Müdürümüzle bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarım Yusufeli için çok önemli bir konu. Yusufeli’nde yapılacak işlerin başında tarım ve turizm geliyor. Çoruh Vadisi dünyanın ender vadilerinden birisi. Bu tür vadiler dünyada çok az. Mansaptan membaa gittiğinizde narenciyeden, tütüne, incirin zeytinin olduğu özel bir vadi. Mikro klima dediğimiz bir bölge. Baraj nedeniyle tarım alanlarının çoğu kaybedildi. Barajla birlikte su ürünleri yetiştiriciliği gelişecektir. Kafes balıkçılığı konusunda Borçka Baraj gölünde bir faaliyet yürütülüyor. Bütün Barajlarımız bittiğinde tarımda kaybettiğimiz ekonomik değerin birkaç katını, balıkçılıkla temin edebiliriz. Üretimden pazarlamaya kadar büyük projelerimiz var. Organik tarımı da destekleyerek vatandaşımıza kazanç kapıları açmayı planlıyoruz” dedi.

Durmaz açıklamalarını Artvin için tarım mastır planı hazırlayarak önümüzdeki üç yıl içinde bu projeleri kademeli olarak bitirilmesine gayret göstereceğiz şeklinde tamamladı.