Başkan Aytekin, Yusufeli Belediyesi’nin Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

0
729

YUSUFELİ – Yusufeli Belediye Başkanı Belediye’nin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

İlçe merkezine bağlı Bağözü (Hamzet) Mahallesi’nde mevcut bulunan asma köprü Yusufeli Belediyesi tarafından onarılarak daha güvenli hale getirildiğini belirten Aytekin yaptığı açıklamanın devamında; “Hamzet Mahallesi’nde bulunan, mahalle sakinlerinin ilçeyle tek bağlantısı olan asma köprünün onarımı yapıldı. Mahalle halkının araç geçişlerinde kullandığı asma köprünün güvenlik açısından tehlike oluşturmaktaydı. Asma köprünün çürümüş olan tahtaları yenilenerek güvenli hale getirildi. Yusufeli belediyesi tarafından köprü onarımında 54 metre sac levha, 20 metreküp kereste kullanıldı. Daha önceden de belediyemiz tarafından Hamzet Mahallesine bir adet mescit, mahalle aralarındaki patika yollar betonlandı. Ayrıca yangın felaketine karşı yeni su hattı çekilerek mahallenin belirli bölgelerine yangın vanası konuldu” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak mahallerin ihtiyaçlarına ellerinden geldiği kadarıyla cevap verdiklerini vurgulayan Başkanı Aytekin; “Hamzet Mahallesi’nin asma köprüsü ilçe ile tek bağlantısı bu bakımdan çok önemli bir işlevi var. Tehlike oluşturan köprünün bakımını yaparak daha da sağlamlaştırdık ve mahalle sakinlerini hizmetine sunduk” dedi. 

Başkan Aytekin’in yaptığı açıklamaların dışında edindiğimiz bilgiye göre Yusufeli Belediyesi tarafından onarımı yapılan Hamzet Mahallesi asma köprüsü Yusufeli Cala mevkii tarım alanları, Karadağ kömür işletmeleri, Irmak yanı Köyü mezraları ve Meşecik Köyüne de alternatif yol olarak da kullanılıyor.

Belediyemiz Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor

Yusufeli Belediyesi daha önce olduğu gibi 2016-2017 eğitim öğretim yılında da ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya devam ediyor.

Bir süre önce inşaatına başlanan Yusufeli Dursun Acar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dış cephesi Yusufeli Belediyesi tarafından yenilendi. Okulun 350 metrekarelik dış cephesi yalı baskı uygulamasıyla kaplandığını açıklayan Aytekin; “Okul binasına yapılan yalı baskı kaplaması binaya estetik bir görünüm kazandırmakla birlikte su ve ısı yalıtımı amacı ile yapılan aynı zamanda dış ortamdan gelen gürültüyü de azaltabilen uygulamadır. Yusufeli Dursun Acar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Belediyemiz tarafından yapılan dış cephe çalışmasına ek olarak okulun ihtiyacı olan ek derslikler içinde girişimlerde bulunarak 6 adet yeni sınıf kazandırmak için çalışmalara başladı. Daha önceden de İmam Hatip Lisesi bahçesine betonlama çalışması yapılmıştı” dedi.

Yusufeli Belediyesi 2009-2016 eğitim öğretim yılları arasında Yusufeli Çok Programlı Lisesi, Halit Paşa İlkokulu ve Kazım Karabekir İlkokulu bahçeleri kilit parke taşı, ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında, Halit paşa İlkokulu’na kantin, Anadolu öğretmen lisesi bahçesinde betonlama çalışması, iki adet kamelya ve okulun dış cephe boyası, Kazım Karabekir İlkokulunun iç boyası ve aydınlatması, Halit Paşa İlkokulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kazım Karabekir İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna Kamelyalar yapıldığını hatırlayan Başkan Aytekin, “Ayrıca Murat İspirli Caddesi’ndeki binanın ilk üç katı bölgemizde baraj inşaatı yapan Limak Şirketine satın aldırılarak Yeni Anadolu Öğretmen Lisesi olarak tahsis ettirildi. Okulun bahçesinin asfaltlanması ve korkulukları yapıldı. Kazım Karabekir İlkokulunun arka cephesine ve İnönü İlkokulu’na istinat duvarı yapıldı” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin eğitim hakkında yaptığı açıklamaların sonunda; “Bir eğitimci olarak, ülkemizin geleceğinin eğitime bağlı olduğunun bilinciyle eğitime yapılan yatırımların hiçbir zaman zayi olmayacağı kanaatindeyim. Biz belediye hizmetlerini yaparken vatandaşımızın günlük beklenti ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak aynı zamanda bizim geleceği de düşünmemiz gerekiyor. Gelişmiş ülkeler yüz yıllık planlar yaparken bizim günlük düşünme lüksümüz yok. Dolayısıyla eğitime yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bugün yaptığımız bu yatırımların ve hizmetlerin karşılığını on yıllar sonra göreceğiz. Okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılarken, yaptığımız yarışmalarla ve etkinliklerle çocuklarımızın sosyal ve kültürel anlamda da gelişmelerini, kendi kültürlerini tanımalarını ve geleceğe taşımalarını amaçlıyoruz. Yusufeli’nde eğitime yaptığımız katkılar bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Kadın Meclisimiz Çalışmalarına Devam Ediyor

 Öte yandan Yusufeli Belediyesi Kadın Meclisi Çalışma grubu çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini aktaran Aytekin meclis üyelerinin yeni doğan bebek ziyaretleri, cenaze ve hasta evleri ziyaretleri yaptıkları belirterek; “her zaman halkımızın yanında oluyorlar. Kadın meclisimiz ilçemizdeki bu tür hizmetlere bundan sonra da devam edecek. Aynı zamanda Kadın Sanat evimiz de sohbet, kurs, nişan, doğum günü ve değişik etkinlikler için halkımızın hizmetinde olacak” dedi.