Hopaport Bu Defa da Ambulans Sürücülerinin Eğitim Alanı Oldu

0
599

ARTVİN – Artvin İl Sağlık Müdürlüğü “Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı’’ kapsamında İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan Ambulans Sürücülerine yönelik HOPAPORT operasyon alanında ambulans sürüş eğitimi verildi.

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü tamamlanan eğitimlerin ardından yazılı olarak yapılan açıklamada; “Sağlık Bakanlığının 26 Mart 2009 tarih ve 27181 sayılı Ambulans ve Acil Bakım Teknikerleri ile Acil Tıp Teknisyenlerinin Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliği gereğince “ Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı’’ kapsamında, İlimiz ve Rize İli, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan Ambulans Sürücülerine yönelik, 06-09 Eylül 2016 tarihleri arasında, İlimiz Hopa İlçesinde bulunan Helikopter Pistinde Ambulans Sürüş Teknikleri (ASTE) Eğitimi verildi” ifadelerine yer verildi.

Trabzon İlinden sağlanan Eğitmen desteği ile Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Biriminin yürüttüğü çalışma sonucunda tamamlanan eğitimde görev alanların belirtildiği açıklamada, Kurs Yöneticisi Hemşire Nurcan Aksu, Trabzon İlinden Eğitim Koordinatörü Sağlık Memuru Berat Uçar, Eğitmenler; Sağlık Memuru Mehmet Aygün, Sağlık Memuru Erkan Kantar, Sağlık Memuru Seçkin Özmen, Sağlık Memuru Emin Alkan, Trabzon İlinden; Sağlık Memuru Davut Çolak, Sağlık Memuru Cengiz Akın, Sağlık Memuru Uğur Velioğlu’na vermiş oldukları destekten dolayı herkese teşekkür edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamanın sonunda; “İlimizden 17, Rize İlinden 5 kişi olmak üzere toplamda 22 kişilik katılımcı grup ile gerçekleştirilen ve 32 saat süren Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitiminde; İlk günkü teorik eğitimin sonrasında piste çıkan ambulans şoförleri becerilerini sergiledi. Amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından ambulansın trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek için personelimizi bilinçlendirmek, hasta ve çalışan güvenliğini üst düzeyde tutmak. Ambulans sürücüleri için parkur zorluydu. Karşılaşabilecekleri olağan dışı durumlar için slalom ve kaygan zemin gibi eğitimler verildi. Eğitimlerdeki amacımız, ambulanstaki hastaya ve personele zarar vermeden, trafik akışını engellemeden uygun bir şekilde hastamızı hastaneye yetiştirmek ve bunu yaparken içerideki hastaya da müdahaleyi engellememektir. Eğitimlerimiz 2016 yılı sonuna kadar farklı alanlarda ve bu alanda devam edecektir. Eğitim sonunda İl Sağlık Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Mehmet şeker tarafından eğitmenlere ve katılımcılara belgeleri takdim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.