2016-2017 Balıkçılık Sezonu Başlıyor

0
615

HOPA – 2016-2017 Su Ürünleri av sezonu 1 Eylül itibariyle açılacak olup sezon 15 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir.

Sürdürülebilir avcılık için deniz balıklarının üreme dönemi olan Nisan – Eylül ayları arasında 1380 sayılı Su Ürünleri kanunu mevzuatları çerçevesinde trol ve gırgır ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır.

İlimizde avcılıkta en önemli ürün Hamsi balığı olup bunu Palamut ve İstavrit takip etmektedir. Ayrıca Gürcistan ile yapılan ikili anlaşma çerçevesinde 1 Ocak – 15 Nisan tarihleri arası balıkçılarımız Gürcistan karasularında avlanmakta ve ürünü Hopa Limanından karaya çıkarmaktadırlar.

Av sezonunda Hopa Balıkçı barınağında bulunan “Balıkçılık İdari Binası”nda İl Müdürlüğü personelince kontrol ve denetim faaliyetleri yürütülecek olup denetimler perakende satıcılarda ve yol kontrollerinde de yapılacaktır.

31

Balık Adı Avlanabilir Minimum Boy (cm)
Hamsi 9
Palamut 25
İstavrit 13
Mezgit 13
Lüfer 18
Barbunya – Tekir 13

 

Kontrol ve denetimlerde amaç gelecek nesillere balık bırakabilmek için sürdürülebilir avcılığı teşvik etmektir. Bu konuda avcılarımıza, satıcılarımıza ve tüketicilerimize de sorumluluk düşmektedir. Balık nesillerinin devamı için her balığa en az 1 defa üreme şansı verilmelidir. Bu nedenle tablodaki balık boylarına uyulması, küçük boyda balık avlanılmaması, satılmaması ve satın alınmaması vatandaşlık görevimizdir.

“KÜÇÜK BOYDA BALIK AVLAMAYALIM, SATMAYALIM,  ALMAYALIM” Rastgele…