Şavşat’ta E-Belediye Sistemi Hizmete Girdi

0
934

ŞAVŞAT – Şavşat Belediyesi’nin akıllı belediyecilik projesinin bir parçası olan ve 2015 yılı projeleri içerisinde yer alan E- Belediye sistemi hizmete açıldı.

E-belediye uygulaması ile vatandaşlar, ev veya işyerlerinden internet aracılığı ile diledikleri saatte su faturalarını, emlak, çevre ve temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerini ödeyebilecekleri gibi arazi, arsa ve bina rayiç bedelleri, inşaat maliyet değerleri ve benzeri bilgileri de sistem üzerinden görebilecekler.

Türkiye’nin her yerinden Şavşat Belediyesi’nin resmi web sitesi www.savsat.bel.tr adresindeki E-Belediye bölümünden girilerek borçlar sorgulanabilecek ve ödemeler bankamatik kartı veya kredi kartı ile web sayfası üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bunun yanı sıra internet bankacılığı üzerinden veya Halk Bankası şubelerinden ve ATM’lerinden de borç ödemeleri yapılabilecek ve otomatik ödeme talimatı verilebilecek.

Vatandaşların belediye hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmasını ve teknolojik gelişmelerin ışığında hizmete doğrudan ulaşmasını sağlayan e-belediye sistemi sayesinde, vatandaşlar tüm borçlarını sorgulayabilecek ve güvenli bir şekilde borçlarını ödeyebilecekler.