Hopa’da İçilecek 8 Yer

0
4904

Eminiz hepiniz sıkıldınız, şurada gezilecek 10 yer, burada yapılacak 6 şey içeriklerinden. Size amme hizmeti, işte Hopa’da hem gezip hem muhabbet edip hem de içebileceğiniz 8 yer.

1. Sahil ve Kayalıklar

Eğer deniz manzarasına karşı Gürcü şarabı içmek istiyorsanız ilk durağınız burası olmalı. Hopa’dan Sarp sınır kapısına kadar sahil şeridinde ister kayalıklarda ister denizin dibinde Gürcü şarabını tadabilirsiniz. Tercihiniz Kindzmarauli olacaktır, Hopa merkezde bulmakta zorlanmayacaksınız.

2. Pançuni

Hopa meydanında bulunan küçük bir ocakbaşı Pançuni. Mekan küçük muhabbeti büyüktür. Mekanın et, mangal ve dürümlerinin tadına mutlaka bakın. Gitmişken rakı için, öğleyin yolunuz düşerse hemen önündeki çay ocaklarında birasına tavla atın.

3. Kamil abinin tekel 🙂

Eski Hopa Belediye binası altında bulunan Kamil abinin tekel dükkanı, geleneksel bira tüketicileri için bulunmaz nimet. İskele Büfe içerisinde ufak sandalyeler üzerinde içmek mümkün. Hopa’nın en hararetli tartışmalarına burada tanık olabilirsiniz.

4. Sultan Selim Tepesi

Hopa’ya geldiyseniz yolunuzun düşeceği rotalardan biri olsun Sultan Selim dağı. Hopa’da kime sorsanız parmağıyla gösterir; ama nasıl çıkacağınızı söylemez. Başköy (Higi), Başoba (Higoba) köylerinden doğru çıkabilir, keyifli bir yürüyüş sonrası yanınızda götürdüğünüz nevaleyi tüketebilirsiniz.

5. Hopa Kayıkhanesi

Hopa limanı içerisinde bulunan balıkçı barınaklarında, Hopalı balıkçıların misafiri olabilirsiniz. Şu an yerinden taşınması gündemde olan barınakları yıkılmadan önce görebilir, şansınız varsa balık rakı yapabilirsiniz.

6. Viyadük Altı

Alt başlığa bakıldığında elbette ki absürt gelebilir. Zaten Hopa dediğimiz memleket de absürtlükler bütünü 🙂 Hani şu Hopa’yı gördüğümüz ilk dönemeç. Aslında Viyadük altı çevre kentlere giden dolmuş minibüsler için kurgulanmışsa da Hopalı gençler iskelenin ya da diğer bahsettiğimiz mekanların dolu olmasından kaynaklı bu mekanı kullanabiliyorlar. Ayrıca mekanın bir avantajı da üstünün kapalı olmasından kaynaklı hem yağmurdan korur hem de akustiği harikadır. Dilediğiniz gibi arabanızdan müzik açabilir ya da kendiniz çalıp söyleyebilirsiniz.

7. Herhangi bir köy

Hopa’ya gelirseniz eğer Hopalı bir arkadaşınızdan rica ederseniz sizi kendi köyüne götürebilir. Zaten yetişkin bir Hopalı siz istemeden de sizi köye ve yaylaya çıkarandır. Eğer böyle bir arkadaşınız yoksa, diğer belirttiğimiz sosyal alanlardan arkadaş edininiz. Baktınız olmadı şu köylere bir göz atınız: Higoba (Başoba), Azlağa(Esenkıyı) Caxçe, Kemalpaşa Akdere, Kemalpaşa Köprücü, Kemalpaşa Goğula, Çavuşlu vb.

8. Hopa İskelesi

Assolist olduğu için sona yazdık. Şüphesiz Hopa’ya geldiğinizde oturup hava güzelse gün batımını izleyeceğiniz, hava yağmurluysa dalgalara kafa tutacağınız yerdir burası. Hakkında şarkılar yazılan, film sahnelerine ev sahipliği yapan Hopa İskelesi’nde; balıkçılarla muhabbet edebilir, akşamında gençleriyle şarkılar söyleyip bira içebilirsiniz. Düğün sezonlarında bir yanda gelin ve damadı bir yanda içenleri bir yanda balık tutanları gördüğünüzde şaşırmayın; Hopadasınız.

Bonus: Öğleden sonra içki tercihiniz Kırmızı Tuborg, akşam tercihiniz ise Gümrük Rakısı olabilir :). Afiyet olsun.