Hopa Belediyesi’nden haftalık çalışma raporu

0
98

Hopa Belediyesi haftalık çalışma programını açıklamaya devam ediyor.

Hopa Belediyesi haftalık çalışma programını açıklarken, tüm departmanlardaki ekipleri şehrin her köşesinde çalışmaya devam ediyor.

Hopa Belediyesi tarafından 21 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yapılan çalışmalar şöyle açıklandı:

Fen işleri ekiplerinin çalışmaları 

Merkez Kuledibi Mahallesi Kars Caddesi boyunca bozulan kilit parkeler sökülüp, program kapsamında üst ve alt yapı onarım çalışmaları tamamlanmış olup yol trafiğe açıldı. Yapılan Çalışmalar: Çalışma alanı 3337 m² (uzunluk olarak 300 metre), kullanılan kilit parke 117 bin adet, 20 adet yağmur gideri yapıldı, 350 metre oluk döşemesi yapıldı. Merkez Kuledibi Mahallesi Kars Caddesinde eski dubaları sökülüp yeni dubalar monte edildi. Merkez Kuledibi Mahallesi Kars Caddesi kırılan andezitleri tamiratı edildi. Hendek, Güneşli ve Balık köyleri yol ayrımı ile Cumhuriyet Mahallesi İstiklal Caddesi arasında bulunan köprüye 3 adet 200×200 hazır kutu menfez üzerini donatı ile güçlendirerek beton dökümü gerçekleştirildi. Hendek , Güneşli ve Balık köyleri yol ayrımı ile Cumhuriyet Mahallesi İstiklal Caddesi arasında başlanan 1230 metre uzunluğunda yol betonlama ve bozulan beton yolların tamirat çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 750 Metre yol betonlandı. (1068 M³ Beton kullanıldı.) Hayvan barınağı yapım çalışmaları devam etmekte (Hayvan barınağı çalışmaları; tel çit çalışması bitti, idari bina seramik çalışması bitti, beton öncesi saha tesviyesi bitti.

Belediye garajında (kademe) yapılan çalışmalar  

Belediyenin öz kaynaklarıyla araç parkına kazandırdığı kamyon merdivenli itfaiye aracına dönüştürülüyor. Mevcutta bulunan eski itfaiye aracından merdiven ve pompa aksamları sökülüp bakım ve onarımı yapılarak yeni araca deplase yapıldı. Tüm kaporta ve üst yapısı yenilenerek boyama işlemi yapıldı. Işıklı ikaz lambaları ve siren sistemi yenilendi. Su basınç pompaları hortumları ve tüm elektrik aksamlarının bakımları ve yenileme çalışmaları yapıldı. İtfaiye aracına ek olarak hidrolik ve mekanik aksamlarının bakım ve yenilenmesi yapıldı.  Mevcutta bulunan küçük kanal açma temizleme aracına yapılan revizeler: Tüm mekanik ve hidrolik aksamları yenilendi. Aracın motorundan bağımsız olarak çalışan basınçlı kanal açma pompası ilave edildi. Tank ve kaporta tamiri yapıldı. Aracın tüm kaportası ve üst yapısında yenileme yapılarak komple boyandı. Basınç (pompa) Sistemi aracın motorundan ayırılarak yeni bir motor ve pompa sistemi e desteklendi.

Cenaze hizmetleri

Hopa’nın tüm mahalle ve köylerinde (cenaze yıkama, mezarlık kazma, cenaze aracı) gibi cenaze hizmeti Belediye tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Yurt dışında vefat eden vatandaşlara Sarp sınır Kapısı’ndan cenaze nakil hizmeti veriliyor.

Alt yapı ekiplerinin çalışmaları

Merkez Kuledibi Mahallesi Kars Caddesi boyunca yeni yapılacak kilit parke çalışması öncesi alt yapı onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Tüm mahallelerde ki kanalizasyon temizleme çalışmaları gerçekleşiyor. Mahalle ve köylerde kuyu çekimi yapılıyor. Mahallelerde tıkalı olan yağmur suyu gider bacaları açılıp işler hale getirildi. Sundura mahallesi 12 farklı bölgede altyapı ve yağmur giderleri açma çalışması gerçekleşti. Ortahopa Mahallesi 5 farklı bölgede altyapı ve yağmur giderleri açma çalışması gerçekleşti. Merkez Kuledibi Mahallesi 3 farklı bölgede altyapı ve yağmur giderleri açma çalışması gerçekleşti. Ana hat giderlerinin temizliği periyodik olarak yapılıyor.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları 

Hopa Eşmekaya köyünde bir tarlada çıkan yangın çevreye sıçramadan itfaiye ekipleri müdahalesi sonucu kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları yapıldı. Şehir merkezinde bir otelde çıkan yangın yapılan müdahale sonucu söndürülüp soğutma çalışması yapılarak kontrol altına alındı. Şehir merkezinde bulunan lunaparkta çıkan yangına müdahale edilip, yangın söndürülüp soğutma çalışması yapılarak kontrol altına alındı. Arhavi ilçesinde meydana gelen kazaya müdahale edildi. A. Hopaspor-Osmaniyespor müsabakası için araç ve personel hizmeti verildi. Vatandaşların talebi doğrultusunda merdivenli araç hizmeti verildi. Yeni arazözle cadde ve sokakların sulama ve yıkama işlemleri yapılıyor. Vatandaşların talebi doğrultusunda tankerle su hizmeti veriliyor. Şehir merkezinde ve tüm mahallelerde çöp Konteyneri ve çevresinin yıkaması periyodik olarak yapılıyor. 2 Farklı yerde baca yangınına müdahale edildi. 2 farklı yerde Dereye ve uçuruma düşen Sokak hayvanları kurtarıldı.

Su işleri ekiplerinin çalışmaları   

Merkez Kuledibi Mahallesi Şahintepesinde bulunan 1800 M³ lük eski deponun bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. Sanayi bölgesi anayol menfez geçişinde ki hat deplasesi tamamlandı. Bucak mahallesi Nefer sokaktaki abone bağlantıları devam ediyor. Arıtma tesisinde ki biten klor tüpleri yenileri ile değiştirildi. Arıtmanın girişindeki su alma yapısında bulunan filtre temizliği periyodik olarak gerçekleşiyor. Arıtma tesisinde durultucu, karıştırıcı ünitelerinin temizliği periyodik olarak gerçekleşiyor. Hızlı kum filtreleri geri yıkama işlemi yapılarak temizleniyor. Şehir merkezimizde bulunan su depolarının temizliği ve su alma yapısının filtre temizliği periyodik olarak gerçekleşiyor. Şehrin çeşitli bölgelerinde meydana gelen su arızaları giderildi. Kaçak su tespitleri ve uyarıları yapılıyor.  Yeni abonelik açtıran vatandaşların sayaç ve su bağlantıları yapılıyor.

Temizlik işleri ve park bahçe ekiplerinin çalışmaları 

Park Bahçe ekipleri tarafından sahil havuz çevresi peyzaj ve budama çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezinde ki tüm caddelerin temizliği periyodik olarak yapılıyor. Mahallelerdeki pasakül ve molozların toplanması periyodik olarak yapılıyor. Tüm mahalle ve caddelerde temizlik çalışmaları periyodik olarak yapılıyor. Günde iki kere olmak üzere her gün çöp kamyonlarımızla çöplerin toplanması ve çevre temizliği yapılıyor. Tüm mahalle ve caddelerde ot budama ve çevre temizlik çalışmaları periyodik olarak yapılıyor.

Derin deniz deşarj tesisi çalışmaları

Suyun karşılandığı ilk yer olan Kaba ızgara ünitesinin bakımı ve temizliği periyodik olarak yapılıyor. Ana pompalar ve manuel kumanda panosunun bakımı periyodik olarak yapılıyor. Jeneratör bakımı periyodik olarak yapılıyor. Blower hava pompalarının bakımı periyodik olarak yapılıyor. 2 adet kum pompasının bakım ve onarımı yapıldı. Merkez Kuledibi terfi merkezinde 3 pompa bakımı yapıldı. Ortahopa paket terfi 2 pompa temizlik ve bakımı periyodik olarak yapılıyor.

Elektrik ekiplerinin çalışmaları

Sahil yol boyu ağaç ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Anons cihazlarının bakımı ve onarımı periyodik olarak yapılıyor. Saat kulesi enerji bağlantısı ve mekanik ayarları tamamlandı.