Hopa İttifakı çalışmalarına devam ediyor: “Yağmacılardan bu kenti kurtaracağız”

0
446

Hopa’da CHP ile Halkevleri, ÖDP ve HDP arasında kurulan Hopa İttifakı seçim çalışmalarına devam ediyor.

İttifak ilkini Güneşli, Balıklı ve Hendek köylüleri ile 15 Mart’ta gerçekleştirdiği buluşmaların ikincisini dün Hopa Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Buluşmaya aynı vadi yerleşkesi içinde bulunan Koyuncular, Subaşı ve Çavuşlu köyü sakinleri katıldı. Halkçı demokratik yerel yönetim programının tanıtımı ve tartışmasının yapıldığı buluşmada salon dolarken, buluşmayı yere oturarak takip edenler oldu.

Buluşmaya CHP’nin belediye başkan adayı Taner Ekmekçi, Belediye Meclis Üyesi Cemre Karabacak, ÖDP İlçe Örgütü yöneticisi ve Belediye Meclis Üyesi Nefise Gül, Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Taylan Kaya ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şeker katıldı.

“Üç parti yarışıyor gibi görünse de aslında iki zihniyet yarışıyor”

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Hopa Halkevi yöneticilerinden Kamil Ustabaş, “Hopa’da belediye seçimlerinde üç parti yarışıyor gibi görünse de aslında iki zihniyet yarışıyor. Onlar daha çok beton diyor, biz yaşanabilir çevre, parklar ve nefes alan Hopa diyoruz. Biz kadın meclisleri, gençlik meclisleri karar alacak diyoruz, onlar rant, talan diyor; biz halk diyoruz” dedi.

“Halkçı belediye programımızı hayata geçireceğimizden eminim”

Ustabaş’ın ardından söz alan Ekmekçi, AKP zihniyetinin insanları evlere hapsederek kontrol altına aldığı medya ile kandırdığını kaydetti. Ekmekçi, “Şehrimizde sinema, tiyatro ve sanat atölyelerine dair hiçbir program hayata geçirilmiyor. Hopa’yı sanatla, sinemayla ve daha çok tiyatroyla buluşturmak için yola çıktık ve sizlerin vereceği destekle halkçı belediye programımızı hayata geçireceğimizden eminim. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Daha çok yeşil alan ve nefes alan bir Hopa yaratacağız”

Kaya ise “Büyük laflar etmiyoruz, bu kente bir sözümüz var; yağmacılardan bu kenti kurtaracağız” diyerek sözlerine başladı. Kaya, “Hopa’ya 5 yıldır yaptıkları tek hizmet betonlaşma ve rant politikası. Biz Hopa İttifakı olarak bu anlayışı reddediyoruz. Daha çok yeşil alan ve nefes alan bir Hopa yaratacağız. Üretim kooperatifleri kurarak bizleri özel sektöre mahkum edenlere karşı alternatif bir yaşam üreteceğiz. Üreten bir kent yaratarak gençlere ve kadınlara istihdam sağlayacak; gençlik meclislerimizle, kadın meclislerimizle, mahalle meclislerimizle birlikte yöneteceğiz ve kente bir taş konulacaksa, bir çivi çakılacaksa bunları meclislerimizde tartışarak yapacağız” dedi.

“Mega projelere harcanan milyonlar kadınların sorunlarını çözmüyor”

“5 yıldır şehrimizi yöneten belediyenin mega projeler altında harcadığı milyonlar kadınların sorunlarını çözmüyor” diyen Yenigül ise “Belediye bünyesinde oluşturulacak ve çıkardığımız taleplerin uygulanması için belediyede kadın komisyonu oluşturulup kadınların karar süreçlerinde yer alarak sözünü söyleyeceği mahalle kadın meclislerini kuracağız” dedi.

“Gerici eğitim karşısında alternatifler üreteceğiz”

CHP’nin belediye meclisi üyelerinden İshak Karabulut ise eğitim gündemine dikkat çekerek “Ülkeyi yöneten AKP hükümeti eğitimi her geçen gün daha da gericileştiriyor. Bizler de bu sisteme karşı kendi olanaklarımızı yaratarak kuracağımız kültür merkezi aracılığıyla gençlerimizi sanata ve bilime yönlendirerek gerici eğitim karşısında alternatifler üreteceğiz” diye konuştu.

Hopa İttifakı’nın buluşmaları bugün Yoldere ve Eşmekaya köyleriyle devam edecek.

Haber: Sendika.Org